Da min kone og jeg for en hel del år siden besluttede at starte vores eget firma med en udpræget nicheproduktion af tøj, blev vi frarådet forsøget fra mange sider. I har ikke en chance for at gøre det rentabelt, for det er vist ikke muligt for et lille dansk firma at konkurrere med de store, der får produceret alt tøjet i Fjernøsten, hvor timelønningerne kun er brøkdele af, hvad der skal betales i Danmark.

Men vi havde en ide, og i dag er vi glade for, at vi stædigt holdt fast i den, for vores lille virksomhed, der kun tæller min kone og mig selv som ansatte, går faktisk rigtigt godt, efter at vi gennem de første år fik opbygget en pænt stor kundekreds.

Der er som sagt tale om en nicheproduktion, og det er os selv, der fremstiller det tøj, vi sælger. Vi startede virksomheden på baggrund af nogle erfaringer, vi gjorde os for godt 10 år siden. Vi havde et par gode venner, hvor manden – Bent – var meget svært overvægtig. Ikke desto mindre ville han gerne med på den skiferie, vi havde planlagt, og han ville også selv forsøge at manøvrere sine 160 kilo ned ad pisterne.

Men han løb ind i et problem under forberedelserne til ferien, for han opdagede, at markedet ikke ligefrem er fyldt op med skibukser i store størrelser, så det kostede ham besøg i virkeligt mange butikker, før det lykkedes ham at finde et par, han kunne være i.

Da han en dag jublende fortalte, at det var lykkedes at finde et par skibukser, der var store nok, fortalte han i øvrigt, at han gennem tiden havde haft problemer med andet tøj. For eksempel findes der kun i helt specielle forretninger joggingbukser i store størrelser, for afsætningen er ganske enkelt for ringe til, at de gængse butikker vil have dem på lager.

Det var hans beretninger, der gav os ideen til at starte vores eget firma i form af en systue, der kan levere helt specielt stort tøj til de mennesker, der har behov for det.

I tidens løb har vi haft mange specielle opgaver. Et godt eksempel oplevede vi her for nylig, da vi en dag fik besøg af en ny kunde, som havde et noget specielt behov. Han er træner for et basketballhold, og han var godt træt af, at det var stort set umuligt at få spilledragter, der passer til spillerne.

Problemet er, fortalte han, at hvis man skal købe store T-shirts, som de godt to meter høje spillere kan bruge, så er de også så store i omkreds, at de hænger og slasker på de slanke og veltrænede spillere.

Hans ærinde hos os var, at han gerne ville bestille T-shirts med tryk i store størrelser, så hans spillere kan se nogenlunde ordentlige ud, når de løber på banen med klubbens logo trykt på brystet og spillernes numre på ryggen.

Så opgaven var altså lange T-shirts uden for stort et omfang. Det var faktisk en sjov ordre at få.