I år har vi heldigvis lidt flere penge at gøre med til vores årlige sommerfest i ældreklubben her i byen. Jeg er i al beskedenhed et af de yngste medlemmer af klubben, men i de seneste to år har jeg været formand for arrangementsudvalget, så jeg ynder faktisk at kalde mig selv for eventmanager i forbindelse med ældreklubben.

Sidste år var der for alvor lavvande i kassen, og det betød blandt andet, at vi måtte spare på musikken til festen. Vi var dog enige om i udvalget, at vi under alle omstændigheder skulle have levende musik at danse til, for der er ikke megen hygge ved et eller andet stereoanlæg, der sender sin elektroniske lyd ud i rummet.

Det lykkedes os også sidste år at finde en løsning, der var så billig, at vi kunne magte det. Det var et af klubbens medlemmer, som kendte en mand, der helt alene var i stand til at underholde på en god måde. Manden spillede på en billig harmonika og sang også til sine numre.

Vi valgte at hyre ham, men det viste sig nu at være en noget begrænset succes, for hans repertoire bestod næsten udelukkende af gamle sømandssange, som han ganske vist spillede pænt og nydeligt på sin harmonika, men hans sangstemme var helt afgjort ikke noget at skrive hjem om, og det var ikke alle toner, han var i stand til at ramme helt rent.

Så heldigvis er der lidt flere penge i kassen til vores fest her om et par uger. Menuen til spisningen er på plads, og vi har aftalt med nogle af de mest raske blandt damerne i klubben, at de står for borddækning og pyntning af bordene.

Med hensyn til musikken har jeg selv fået den bragt på plads. For længe siden var jeg til en sølvbryllupsfest, hvor musikken blev leveret af en duo, som jeg bestemt syntes spillede rigtig godt. Den ene af de to var både trommeslager og sanger, og han var nærmest en sand virtuos på sit trommesæt, ligesom han faktisk sang rigtig godt.

Hans partner i duoen var en kvinde, som jeg dengang til sølvbrylluppet troede var hans kone. Men da jeg kom i kontakt med ham, viste det sig, at det slet ikke var tilfældet. Både hun og han selv er gift, men ikke med hinanden, de har bare spillet musik sammen i mange år.

Hun spillede på flere forskellige musikinstrumenter til sølvbryllupsfesten. I nogle af numrene spillede hun violin, og det var hun fantastisk god til, og violin sammen med trommer og sang viste sig at passe fint sammen.

En af grundene til, at jeg valgte at hyre den duo til vores sommerfest, er, at deres repertoire primært består af evergreens, både danske og internationale, som jeg mener vil være ganske passende til en fest i en ældreklub.

Mange af vores medlemmer holder nemlig mest af sange, som de har kendt i mange år, og som de kan synge med på, og jeg er sikker på, at duoen vil blive populær blandt festens deltagere.