I har øvet og øvet, og nu går det faktisk fremad med bandet. Der er kommet godt styr på teksterne. Musikerne har endelig fundet den fælles rytme og kan nu improvisere godt undervejs. Sangerne er klar. I skal snart give den første koncert, og I er i fuld gang med at bygge et show op, som alle vil blive vilde med. I danser, prøver og prøver i timevis hver uge. I har også optaget mange af prøverne, så I kan afspille dem og lytte til dem – for derefter at rette ind der, hvor I synes, at noget ikke er godt nok.

Mikrofonen halter bagefter

I har dog også fundet ud af, at den mikrofon, som jeres sanger har, ikke fungerer godt nok. Den volder problemer. Og I har derfor besluttet, at I skal have fat i en ny. Den skal I så lige lære at kende – og den skal med, når I skal give koncerten. Der har været meget debat imellem jer om, hvilken mikrofon i skulle købe. I er dog nået frem til, at det skal være en dynamisk mikrofon. En Shure SM7B. I ved godt, at den oprindeligt blev fremstillet til radiobrug. Men I kan se, at den faktisk bliver brugt af mange musikere og sangere. I har da også hørt optagelser med den. Det er fine optagelser. Den kan åbenbart noget, som jeres gamle mikrofon ikke kan. Så I er gået sammen om at finansiere købet af sådan en.

Én, fra bandet har fundet ud af, at man kan købe den som startpakke. Det giver lidt luft i økonomien. Fint nok. I har også tænkt, at fordi mikrofonen er så alsidig, som den er, så kan I måske også bruge den til nogle af de andre aktiviteter, som I også beskæftiger jer med. I har jo en podcast, hvor I netop taler om den musik i spiller.

En ny Shure til stuidet

Den nye Shure SM7B vil være ideel til det brug. Og jeres sanger kan selvfølgelig benytte den, når hun øver sig for sig selv. Det var ellers hende, der var meget skeptisk overfor, at I skal købe en Shure SM7B. Hun mente ikke, at en mikrofon, der er fremstillet til radiobrug, er god nok til vokal. Men på en eller anden måde fik I hende overbevist om, at hun tog fejl. Det er fair nok, når man betænker, hvor mange slags mikrofoner der findes, ikke?

Trommeslageren er også ret vild efter at få lov til at afprøve mikrofonen. Det siges jo, at den er god til studieoptagelser og især til lilletrommerne. Så det skal da afprøves. Kan I få lavet bedre optagelser med en enkelt mikrofon, så er det et rigtigt godt køb.

Det bliver i morgen

I har besluttet at købe mikrofonen i morgen. Ham, der fandt startpakken, har fået opgaven. Han har lovet at bestille den over nettet. Han har også pengene til at kunne betale for den med sit betalingskort. I sender bare jeres del af beløbet til ham via mobile pay. Mikrofonen skulle gerne være fremme hos jer i løbet af ganske få dage. I har tid nok til at få den lært at kende inden koncerten.