Hvis du går rundt og bare er irriteret over alt, hvad der sker, så er der noget galt med dig. Det kan da ikke være sandt, at du ikke kan glæde dig over en god hændelse eller nyhed. Det kan heller ikke passe, at din hverdag ikke byder på variationer.  Hvis du virkeligt mener, at alt er en kedelig og sur rutine, så er der noget galt med, hvordan du ser dig selv og din hverdag. Du har måske bare brug for et lille skub, så du kan få de positive tanker frem igen. Det handler om din livskvalitet. Som du ser på verdenen lige nu, så er du inde i en ond spiral, hvor du går med tanker, der kun fokuserer på det negative.

Regn og mørket påvirker

Jo, det er forståeligt, når det har regnet og været mørkt i flere måneder – og når kulden ikke vil slippe. Du kunne måske få gavn af at gå i psykoterapi her, hvor terapeuten kan hjælpe dig til at komme væk fra dit sorte humør og tænke lidt mere positivt? Det er forholdsvist nemt at finde en god psykoterapeut i København, som har speciale i de her små dårlige perioder, som vi alle får en gang imellem – og som vi fejlagtigt misforstår som depressioner. Det kan godt være, at du ikke er deprimeret endnu, men blot er inde i en psykisk belastende periode i dit liv. Du skal være glad for, at du ikke har en alvorlig depression endnu. Og du skal være glad for, at du går i psykoterapi i København allerede. Fordi: udvikler din krise sig til en dyb depression, så undgår du ikke at skulle være i terapi i meget lang tid. Som tingene er nu, kan du se frem til, at du får løst nogle af de problemer, der tynger dig, meget hurtigere nu.

Voksne mennesker skal kunne tale sammen

I er voksne mennesker og burde kunne tale om tingene. Men det gør I bare ikke. Sommetider har du en følelse af, at dine søskende lukker dig ude. De ringer aldrig for lige at høre, hvordan det går. Når du ringer, så bliver samtalen oftest afsluttet ret hurtigt. Du spørger dig selv om, hvad du har gjort, siden du har på fornemmelsen, at de helst ikke vil have kontakt til dig selv. Det er et stort problem for dig.

Hør her: Det kan godt tænkes, at det er dig, der gør den manglende kontakt til et problem. Det kan godt tænkes, at virkeligheden ikke er sådan, som du beskriver det. Du føler dig ensom og er måske ekstra følsom, når du kontakter dine søskende. Men du tænker slet ikke på, at de også har travlt med deres hverdag, familie, jobs, aktiviteter – og sommetider, ja så er der bare ikke plads til mere – eller flere personer – i deres liv.

Ud af en ond cirkel

Det er forståeligt, at du reagerer på deres hurtige afbrud på telefonopkald fra dig med skuffelse og vrede. Men du kan tage fejl. Og hvis du vil ud af den onde cirkel, hvor du begynder at beskylde dine søskende for noget, de ikke vil eller har gjort, så bør du altså gå i psykoterapi i København, hvor du bor.Du kan læse om forskellen mellem en psykoterapeut og en psykolog her.

Du skal nemlig væk fra det tankemønster, din fantasi har udviklet. Du er godt på vej ind i en spiral, der kun vil gøre skade på dit forhold til dine søskende Hvis du ikke får styr på din fantasi om, at de ikke vil have noget at gøre med dig, så taber du en indre kamp. Find en psykoterapeut i København, der kan få dig til at indse, at dine søskende har ret til deres eget liv – og hjælpe dig til at finde årsagen til, at du kæmper psykisk med dig selv.