Det har lige været vinterferie og I besluttede, at I skulle en tur til Wien. Kun jer to – i tre dage. I havde aldrig været der før. Af en eller anden besynderlig grund, så har Wien aldrig været en destination, som I har drømt om at besøge. Men nu, hvor I har været der, så er det helt sikkert, at I skal tilbage. Det er jo en vidunderlig by. Og wienerne er virkeligt søde mennesker. I jeres optik har de altid fremstået som sådan et lidt buttet – men glad – folkeslag, der drikker hvidvin og spiser schnitzel. Sådan var det jo slet ikke.

Høje og runde

Wienerne er godt nok lidt buttede i det. Men de er også ret høje. Det var I slet ikke opmærksomme på. Som danskere bliver vi jo altid betegnet som høje og smukke. Men østrigerne? Ja, de er store – høje – og nogle af dem har altså også brug for tøj i store størrelser. Ligesom der findes mennesker, der har brug for tøj i store størrelser alle andre steder i verden.

Når man er meget høj

Men noget af det, som I virkeligt faldt for i Wien, var at se, at selvom en mand har brug for tøj til høje mænd, så er han altid velklædt. I nåede dog at gennemskue, hvad det er, de store mænd i Wien gør for altid at være velklædte. Det har noget at gøre med de jakker til mænd, som de har lettere adgang til, end vi herhjemme i Danmark har. De køber jo de der filtjakker, i den karakteristiske grønne eller brune farve, som minder lidt om tweedjakker. De er bare lidt mere firkantede. Og faktisk, så er de bestemte jakker en moderne udgave af jakkerne, som de østrigske bønder bar i sin tid – altså en slags folkedragt.

Det blev til en lækker jakke

Din mand besluttede sig for, at sådan en jakke ville han gerne eje. Den er nem at bruge. Både til hverdag – men også til lidt finere brug. Så der blev brugt en del tid på at finde den slags jakker til mænd, da I skulle på indkøb i den østrigske hovedstad. Indkøb bliver der altid afsat tid til, når I tager på den slags små ture. I fandt et sted i Wiens centrum, hvor der blev forhandlet lige præcist den slags jakker til mænd. De var ikke helt billige. Faktisk lidt dyre. Men de venlige mennesker i forretningen garanterede for, at jakken kan holde i mange år. Din mand fik købt en jakke. Og han vil bruge den. Det ved du.Du blev også selv lidt nysgerrig på mulighederne for tøj til store piger som du selv.

Efter at have forladt butikken, fik i selvfølgelig kaffe. Ingen tur til Wien uden at gå på traditionel café. Og her blev du lidt bitter over, at du ikke også købte en jakke til dig selv. Der var jo mange jakker til kvinder i butikken. Faktisk, så troede ekspedienten jo, at I var på udkig efter en jakke til dig.

I blev derfor nødt til at gå tilbage til butikken efter at have fået en kop varm kaffe. Og denne gang gættede ekspedienten rigtigt: I skulle købe en jakke til dig.