Hun var meget præcis i sine ordrer, da hun i al hast måtte af sted på en fem dage lang forretningsrejse til Grækenland og Tyrkiet, og det er jeg ellers ikke vant til fra min kones side. Når hun er af sted på rejser, blander hun sig faktisk slet ikke i, hvad jeg foretager mig herhjemme, men det var da også kun på et enkelt punkt, at jeg denne gang måtte høre på hendes klare ordre.

Sagen er nemlig, at vores endnu eneste barnebarn, Nikolaj, om få dage fyldet et år, og det er for både Nikolajs mor – vores datter – og min kone en kæmpe stor begivenhed, der selvfølgelig skal fejres med brask og bram. Derfor har min kone også gennem længere tid planlagt, hvad den lille fyr skal have i fødselsdagsgave, men hun nåede altså ikke at få det købt, før hun over hals og hoved var nødt til at tage af sted på den nævnte arbejdsrejse.

Så jeg står tilbage med den opgave at få købt en hel række af forskellige gaver til Nikolaj, for når min kone kommer hjem fra rejsen, tager hun direkte fra lufthavnen og ud til vores datter og svigersøn, så hun kan nå at være med til det meste af fødselsdagsfesten.

Heldigvis har min kone skrevet en liste med de forskellige slags babylegetøj – og hun har fundet denne på nettet: http://gladeunger.dk/babylegetoej-c-21.html – og andet, jeg skal købe til knægten, for jeg må indrømme, at det ikke ligefrem er min stærke side at finde på gaver til så små børn. Og hun har heldigvis også på listen angivet adressen på en webshop, hvor hun mener, at jeg kan finde alle de ting, hun har skrevet ned.

Så nu har jeg skyndt mig at få bestilt gaverne, så de kan nå at ankomme inden fødselsdagen. Men jeg må indrømme, at jeg følte mig som lidt af en Per Tot i forhold til navnene på de forskellige ting, for jeg havde faktisk ikke hørt om noget af det tidligere.

Men jeg har fået bestilt et par tøjdyr af mærket Lilliputiens, og hvorfor det absolut skal være af det mærke, aner jeg ikke, men jeg har da pareret ordre. Men det skulle ikke være legetøj det hele, for på sedlen stod også noget sengetøj til babyer af mærket Sebra, som jeg heldigvis også kunne finde på den samme hjemmeside.

Jeg måtte surfe lidt rundt på webshoppens hjemmeside for at finde de forskellige ting, min kone havde noteret ned til mig, og jeg faldt faktisk over noget ganske sjovt, som jeg dog ikke skulle bestille. Det var nemlig tøj til udklædning af børn, som jeg syntes var overraskende flot og fantasifuldt uden at koste alverden. Men det er jo altså kun et enkelt år, Nikolaj fylder om få dage, så det er nok for tidligt med den slags, men jeg skrev mig det bag øret til eventuelt senere brug, når han er blevet lidt ældre.

Men jeg huskede dog også at bestille den pusleplade i træ fra Djeco, som nok er den gave, min kone lægger mest vægt på.