Og her gik jeg og troede, at jeg faktisk havde ganske godt styr på det huslige arbejde generelt set. Men jeg er blevet lidt klogere, og det skyldes, at min kone og jeg gennem årene har sporet os ind på en form for opdeling af en del af det nødvendige arbejde. For eksempel er det langt de fleste dage mig, der stør for støvsugningen, ligesom jeg ofte er den, der laver aftensmaden.

Men på et punkt er jeg nærmest totalt uvidende, og det er vask af vores tøj, for efter at jeg for mange år siden kom til at tage en af min kones uldne cardigans med i en almindelig finvask i vaskemaskinen, fik jeg med venlige men bestemte ord at vide, at hun nok skulle tage sig af tøjvasken hjemme hos os.

Fint nok med mig, men nu er jeg kommet i en situation, hvor jeg er nødt til at tage mig af den side også, for min kone er taget på en uges besøg hos sin søster, som trænger til hjælp i forbindelse med en drilagtig sygdom. Jeg kunne jo nok bare lade vasketøjet være, hvis det ikke lige var fordi, vi skal af sted på en to ugers ferie til Tyrkiet dagen efter, at min kone kommer hjem fra besøget hos sin søster.

Heldigvis er telefonen opfundet, for jeg har været nødt til at søge råd og vejledning hos min kone, især hvad angår de mere sarte dele af hendes vasketøj som for eksempel hendes undertøj. Det er let nok med mine egne underhylere af hvidt bomuld, for de skal jo bare med i en kogevask, men jeg har ikke helt styr på, hvad sådan noget sart lingeri til damer kan tåle af temperaturer, når det skal vaskes. Jeg ved bare, at handler det om at købe lingeri, er det bedst hos kvinde-univers.

Så jeg måtte krybe til korset og ringe til kone for at få nøjagtige instruktioner i, hvordan jeg vasker hendes tøj. Det er ret nemt med det meste af det, for det skal finvaskes ved 40 grader, men du skal huske på, sagde min kone, at en delikat og sexet BH skal lægges i en af de vaskeposer, der ligger i skabet ved siden af vaskemaskinen. Ellers risikerer vi, at stiverne i sådan en BH tager skade. Nå da, er det nødvendigt med stivere i sådan en, tænkte jeg, men undlod klogeligt at sige noget.

Jeg fik også at vide, at de af min kones trusser, som bare er af almindeligt, hvidt bomuld, gerne må komme med i en kogevask sammen med sengetøj eller håndklæder.

For at være sikker på ikke at komme til at lave fejl, noterede jeg instruktionerne ned, for jeg var jo nødt til at få bund i hele vasketøjskurven, så vi har tøj nok til at tage med på ferien. Lige nu snurrer vaskemaskinen lystigt ude i bryggerset, og så er jeg netop kommet i tanker om, at jeg bliver nødt til at ringe til min kone igen, for jeg aner faktisk ikke, om der er noget af hendes smarte undertøj, der ikke kan tåle at komme i tørretumbleren.