Her er så listen over sommerens projekter: 1. Vi skal på ferie. I to uger. Vi tager i sommerhus. Vi har lejet et ovre i Jylland. Ved Vesterhavet. Det bliver skønt. Ungerne glæder sig. Og jeg er faktisk glad for, at vi ikke skal aflevere vores hund på et hundehotel. Den har klaret det godt andre år. Men vi har altså savnet den, når vi fx har været på charterferie.

Haven

2. Haven skal lægges om. Min mand har fundet på, at han vil gøre mere for biodiversiteten her i landet. Han vil derfor lave insekthoteller. Det har været noget af en diskussion. Det sted, han har udset sig, er nemlig det sted, hvor min køkkenhave er. Det betyder, at min køkkenhave skal laves om. Så vi skal leje, en stor fræser, så jeg kan få lagt nye bede. Jeg er lidt sur over det. Men det er ikke værre, end at vi får det gjort. Og min mand har lovet, at han nok skal hjælpe mig med mine nye bede. Faktisk så tror jeg, at han endelig har opdaget, at naturen er god ved os. Siden vi røg ind i den første isolation pga. corona, har han ligesom opdaget, at blomster og insekter er spændende. Så på den måde er der sket noget positivt.

Isolering af loft og hulmure

3. Isolering af loft og hulmur. Ja, vi fandt ud af, at loftsisoleringen er utilstrækkelig. Det er faktisk, sådan at den slet ikke fungerer. Al den varme luft siver bare ud. Så vi tilkaldte en energiekspert og fik det råd at isolere loftet. Det var lidt af en overraskelse for os. Men hellere få den dårlige nyhed om, at vi skal bruge penge på loftet nu, end til vinter, når det bliver koldt. Jeg har haft fat i en isolatør. Han fortalte, at det vil tage dem 2 dage at få lavet den loftsisolering. De vil starte med at lave en ny gangbro oppe på loftet. Derefter vil de lægge selve isoleringsmaterialet. Det projekt bliver søsat, lige så snart vi er tilbage efter vores ferie i Vestjylland. Forhåbentligt bliver det, som isolatøren har sagt: En kort operation, som vi vil kunne nyde godt af allerede til efteråret.

Resten af projekterne

4. Vores datter skal have en ny hest. Vi har faktisk allerede givet håndslag på den. Det er en ung hest. Den ankommer 1. august. Hun skal selv ride den til. Hun glæder sig. Men vi har sat en betingelse for hende: Hun skal elske den hest lige så meget som den, hun havde. Den var syg, og det var et trist forår for hende at miste den. Men nu har hun modet på at vende tilbage til ridningen igen.

5. Jeg skal starte på et nyt kursus. Jeg har nemlig besluttet, at jeg vil lære at tale russisk. Ikke fordi jeg er fan af Rusland. Jeg er bare så forelsket i sproget. Jeg synes, at det lyder ualmindeligt flot. Jeg har hørt, at det er et svært sprog. Men jeg har modet på at lære det. Mit kursus starter i midten af august. Det bliver spændende. Jeg har allerede bestilt lærebøgerne, jeg får brug for.