Såfremt man som virksomhed ønsker at skåne medarbejderne og øge effektiviteten i forbindelse med løft af forskellige karakterer, kan det være en fordel at erhverve sig en vakuumløfter, der let og skånsomt kan foretage løft af et væld af forskellige emner, der ellers synes uhåndterbare.

vakuumløfter

Princippet bag vakuumløfteren

En vakuumløfter virker lidt på samme måde som en sugekop, hvor vakuumløfteren suger sig fast på emnet og skaber et stort undertryk ved hjælp af en motor, hvorved vakuumløfteren kan løfte emnet op og flytte det til destinationen. Dette kan også være en fordel, da metoden er yderst skånsom overfor det behandlede emne, da den blot suger sig fast og dermed ikke skal have fat med gafler, kløer eller lignende. Derudover bliver det også lettere at placere emnerne på andre måder, end det ellers have været muligt, hvormed man eksempelvis bedre kan få pakket et lager mere optimalt, således der kan være mere inventar på samme plads.

Der er dog en række forskellige faktorer, man skal være opmærksom på, da løfteevnen på vakuumløfteren varierer en del fra variant til variant, hvilket blandt andet afhænger af emnets overfladeareal, vægt og tæthed. Det er muligt at få vakuumløftere, der kan bære alt fra omtrent 2 kilo til op til 20 tons, hvilket kan være en fordel at overveje, således man får erhvervet sig en vakuumløfter, der kan opfylde alle behov og krav på lageret, produktionen, værkstedet og lignende.

Brug for specielle krav til løft vha. vakuumløfter?

Nogle virksomheder har specielle krav og ønsker, der gerne skulle opfyldes, hvilket eksempelvis kunne være løft af metalplader med et større overfladeareal. I sådanne tilfælde kan man få vakuumåg, der sørger for, at den brede og lange metalplade ikke nedbøjes under løft, da nedbøjninger i værste fald kan lede til deformation af det givne materiale. Dette kunne være et af de specialkrav, der kunne være, men det kan også være, at emnerne skal flyttes på nogle forskellige måder i eksempelvis forskellige niveauer, hvor en specialløsning også kan gøre en god figur.

Derfor kan det være en fordel at alliere sig med et firma, der kan skræddersy en specialløsning til virksomheden i forbindelse med køb af vakuumløfter, således man får det optimale ud af købet – Læs mere her.