Det var en rigtig hyggelig lørdag, vi havde i vores familie i lørdags. Vejret var fremragende, for slutningen af maj viste sig fra sin allerbedste side med flot solskinsvejr og en temperatur, der lå lige omkring de 25 grader.

Ved morgenbordet talte vi lidt om, hvad vi skulle lave den dag, og vores to drenge var ikke et sekund i tvivl, for i sådan et vejr skal man da tage til stranden. Jeg måtte gøre dem opmærksom på, at selv om vejret var så dejligt, så er vandet i havet altså stadig for koldt til at bade i. Deres reaktion var, at så kunne de jo nøjes med at soppe.

Min kone kiggede på mig med et blik, der sagde, at det vist var drengenes tur til at få deres ønske opfyldt, så jeg sagde ja og foreslog, at vi pakkede en madkurv, så vi kunne spise frokost på stranden ude på Mols, hvor vi normalt tager hen, hvis vi skal til stranden.

Vi kom af sted, og fandt et passende sted på stranden og slog os ned på et par tæpper. Vi havde kun lige fået os sat ned, da der kom en bil og parkerede lige bag den ret smalle strand, og to yngre mænd steg ud og begyndte at pakke noget grej ud fra bilen. Det gik hurtigt op for mig, at det var forskelligt dykkerudstyr, de hev ud fra bilens bagagerum.

De to mænd hilste pænt på os og sagde, at vi bestemt ikke skulle lade os forstyrre af dem, for de skulle bare ud på sommerens første dykkertur, fortalte de. Jeg spurgte, om vandet ikke var lige lovlig koldt til den sport, og det gav de mig ret i, men vi tager en våddragt / svømmedragt på, forklarede de, og så kan man sagtens holde varmen i hvert fald i et stykke tid, selv om vandets temperatur endnu er under de 15 grader.

Vi fik os en lille snak om det at dykke, som er en sport, jeg aldrig har haft noget kendskab til. De fortalte, at de holdt meget af at dyrke uv-jagt, og de håbede da også at få et par fisk med hjem til deres aftensmad. Vi har endda været så modige at fortælle vores koner, at de godt kan regne med, at vi skal have fisk at spise i aften, så vi må jo håbe, at det også lykkes, sagde den ene af dem smilende.

Jeg spekulerede kort over, om uv jagt kunne have noget med ultraviolette stråler at gøre, men da jeg spurgte forklarede den ene bare, at det er dykkeres normale forkortelse for undervandsjagt.

Lidt efter havde de med noget besvær fået trukket deres våddragter på, og i et bælte rundt om liver havde de hver sin harpun i forskellige størrelser med en lang line i. Vores drenge syntes, at det var særdeles spændende, og de fulgte de to mænd med øjnene, da de traskede ud i det kolde vand.

Et kvarter senere kom de op igen med ikke færre end tre fisk i et net.