Jeg er ved at gå op i limningen af at læse ugebladenes (damebladenes) forsider uge efter uge. En eller anden mere eller mindre ligegyldig kvinde med et lige så ligegyldigt smil, horoskoper og så den evindelige “geniale og ufejlbarlige slankekur”, som giver dig et vægttab uden du skal sulte. Forstår du, hvad jeg mener? Den ene uge er det citroner, du skal æde – den næste skal du pumpe dig med de kulhydrater, vi alle ved, du bare bliver federe af.

Slankekure virker ikke

De virker ikke, for de er alle uden undtagelse beregnede på at give dig et her og nu tab i vægt, som du hurtigt genvinder, når du skrigende af frustration over at tælle kalorier kaster dig over almindelig mad igen. Beklager – men sådan er det bare! Af og til er der nogle, der ser lyset og lægger deres levevis permanent om, indfører motion i hverdagen og så videre. Og de taber sig. Men det er få, der klarer det uden hjælp.

Slankekur

Du skal have et program

Medmindre du er en af de ganske få, der faktisk kan omlægge din spisestil og samtidig indføre et godt motionsprogram selv, har du brug for professionel hjælp. Det er ekstremt værdifuldt at få lagt en spiseplan og en træningsplan, der passer perfekt til din hverdag, din krop og din psyke. Sådan en kostplan til vægttab kan du se her: http://www.pernielsen.com/

Til forskel fra ugebladenes bevidstløse gentagelser af slankekure og ideer, der er beregnet til at passe til alle og derfor ikke passer til nogen, kan sådan et professionelt tilrettelagt og individuelt træningsprogram gøre en enorm forskel. Det kan det, fordi det jo netop er udviklet med lige præcist dine forudsætninger – altså din vægt, alder, højde og livsstil samt selvfølgelig din nuværende generelle fysiske tilstand.

Det er noget sludder, når nogen påstår, at det er muligt at blive slankere og sundere uden at dyrke motion. I vores moderne samfund rører de fleste sig for lidt, og det har stor indflydelse på blandt andet din forbrænding. Du skal jo have opbygget mere muskelmasse for at skabe mere forbrænding, og de kommer altså ikke af at sidde foran computeren eller slænge sig i sofaen.

Det smukke ved sådan et træningsprogram er, at du umærkeligt skifter fra en stillesiddende kartoffel til et aktivt menneske – og mens det sker, ændres din kropsform, og vægten går ned. Og du bliver så tilpas af det, at du holder fast i din nye livsstil. Og bingo: Du og dit helbred har vundet!