Skak er et godt brætspil på mange måder. Skak er ikke kun et spil, hvor det gælder om at gennemskue modstanderens træk, men det gælder også i høj grad om at lægge en strategi for, hvordan man skal komme i mål – nemlig at vinde spillet. Skakspil er et godt brætspil, men det er bestemt ikke for alle mennesker.

Skakspillet kræver nemlig en god portion tålmodighed og ro i en vis legemsdel. Alt afhængig af sværhedsgrad i skak spillet, så kan det tage lang tid at udtænke næste træk. For ikke nok med du skal vide, hvad du skal gøre næste gang, så skal du også holde øje med og gennemskue modstanderens plan og sørge for på bedst mulig måde at sabotere denne. Det vil med andre ord sige, at du skal have din egen plan og strategi men samtidig sørge for at ødelægge modstanderens spil og strategi.

Skakspil er et godt brætspil, hvis man vil lære alt om strategi. Mange af de helt store skakspillere kan bruge adskillige minutter mellem hvert træk. Dette er nok også grunden til, at skak ofte bliver sat sammen med ord som langsommeligt og kedeligt. Men det behøver det bestemt ikke at være.

Der findes også varianter af skakspillet, hvor man ikke kun konkurrerer på bedste strategi, men også på tid. Dette gør kravene til tålmodighed og ikke mindste koncentration endnu større. Ikke nok med, at du skal lægge en god strategi, som din modstander vil få svært ved at gennemskue, så skal du samtidig have så godt styr på dit spil, at du lyn hurtigt at udføre næste træk. Vel og mærke uden at lave fejl. Jo hurtigere man er til at udfører sit træk – jo mindre til har modstanderen til at tænke og overveje sit næste træk. Den skakspiller som samlet set har taget længst tid om sine træk taber – også selvom vedkommende fik fat i kongen.

Skakspil er et godt brætspil, som mange er fascineret af. Man kan lære utrolig meget ud fra et brætspil, som ikke nødvendigvis handler om strategi og andre ting, som ligger ligetil. Ved at spille skak regelmæssigt, så lærer spilleren også at danne overblik og gennemskue komplekse situationer – og meget andet. Dette er kompetencer som skakspilleren kan bruge på mange andre områder. Bl.a. i erhvervslivet. Det er ikke nødvendigvis noget man kan skrive på CV’et, men det er helt klart noget en fremtidig arbejdsgiver vil lægge mærke til i ens daglige arbejde.

Skakspillet er i bund og grund et simpelt spil, som handler om nogle brikker på en ternet spilleplade, hvor hver brik har forskellige regler for, hvordan de må flytte sig rundt på spillepladen. Det overordnede mål er at få væltet modstanderens konge. Men selvom reglerne overordnet er ganske simple, så kan spillet være ret så kompleks. Mange er derfor fascineret af den koncentration og tålmodighed, som mange store skakspillere udviser, når de spiller skak. Mange mennesker er også fascineret af skakspillernes evne til at gennemskue modstanderens planer og kommende træk. Det er komplekst men lærerigt spil.

Sidder du nu og får lyst til et spil skak, men har du ikke noget skaksppil i huset, så kan du tage et kig på det store udvalg hos hyggeonkel.dk. Du finder alle skakspillene lige her: http://www.hyggeonkel.dk/overblik/skak/