E-cigaretten er det nye og store, når det handler om rygning. Der er utrolig mange duftvarianter at vælge imellem, og det dufter slet ikke på samme skarpe – og for nogle afskrækkende – måde, som når der ryges traditionelle cigaretter.

Oveni dette forventes det ikke, at e-cigaretten vil have de samme skadelige virkninger på hverken rygere eller personer i nærheden af rygerne, som de almindelige cigaretter har. Men de langtidsvirkende effekter af at ryge på e-cigaretter kendes dog endnu ikke. Dertil har e-cigaretten simpelthen været for kort tid i handel. Der skal nok gå en del år endnu før man kan se, hvorledes e-cigaret påvirker rygerne på længere sigt. Det vil også kræve en del forskning og studier at kunne konkludere noget på dette.

Selvom at e-giaretten primært er påtænkt til personer som ikke vil ryge almindelig cigaretter mere, er der dog debat om, hvorvidt det faktisk skaber flere rygere. Netop fordi rygningen af e-cigaretter ikke har den samme afskrækkende historie som tobakscigaretterne, kan det tænkes, at flere vil begynde at anvende e-cigaretterne.

De fleste steder betragtes e-cigaretten på lige fod med den almindelige cigaret, når det kommer til hvor og hvordan e-cigaretten må anvendes. Det vil eksempelvis sige, at man mange steder skal gå udenfor for at ryge. Når man derimod er hjemme, så kan man nemt ryge indenfor – uden at forstyrre andre mennesker – eller uden at skulle have lugten og røgen hængende i al ting bagefter.

Nogle af de steder, hvor man med stor spænding imødeser fremtidig forskning og fremtidige regler for e-cigaretterne r hos de mange webbutikker, der ligesom smartsmoke.dk har specialiseret sig i at sælge e-cigaretter og diverse tilbehør. For dem kan fremtiden ind imellem forekomme noget usikker, da man ikke ved, hvad man kan forvente sig af markedet.

E-cigaretten og forskellige styrker

En af grundene til at e-cigaretten er blevet så utrolig populær, som den er, er fordi, at den kan fås med forskellige smagsvarianter. De mange muligheder for at få den præcis som du vil have, frygter mange, er med til at gøre, at der bliver flere rygere af e-cigaretten. Den er også utrolig praktisk, idet at man kan have den med overalt. Du kan få dem i forskellige udseender, størrelser og med flere forskellige indstillinger. Dette appellerer til mange mennesker og er med til at gøre e-cigaretten attraktiv.

E-cigaretten skaber flere rygere ved unge

En af ulemperne ved de mange forskellige smage i forhold til e-cigaretten er, at det bliver utrolig attraktivt for børn og unge. De lækre smage som kommer når man damper, er fristende for børn og unge, og kan derved skabe flere rygere. Man kan sammenligne det med Breezer og Mokai osv. Sodavandsdrikke med alkohol, som smager mere af sodavand end alkohol, og derfor gør at flere drikker.
E-cigaretten er et godt alternativ til de rygere som gerne vil trappe ned, eller bare undgå de normale cigaretter, men der kan komme et problem i forhold til de unge, som måske synes det er sjovt.