Så, nu bliver Buller igen sur, tænkte jeg, da jeg tog de to tæpper op fra hans seng for at smide dem i vores vaskemaskine. Buller er vores fire år gamle Golden Retriever, og som andre hunde er det altså ikke lige duften af renvasket sengetøj, der er hans foretrukne. For ham er det helt sikkert bedre, at hundesengen med de to tæpper dufter af ham.

Men det må han nu altså finde sig i, for når jeg kan lugte hans seng, bare jeg går forbi den, så synes jeg, det er på tide at få tæpperne vasket. Min mand har foreslået, at vi de fleste gange kan nøjes med at ryste eller banke tæpperne udenfor i haven, og han har også forsøgt at fjerne den værste lugt med vores støvsuger, for han synes vist, det er lidt synd for Buller, at han skal føler sig fremmed i sin egen seng.

Jeg holder nu altså fast på mit: Hunden tager ikke skade af at få rent sengetøj en gang imellem, og det er trods alt ikke sådan, at jeg vasker hans tæpper hver uge. Noget andet er, at han godt nok ser lidt sur og utilfreds ud, lige når han opdager de nyvaskede tæpper efter at jeg har taget dem ud af vores tørretumbler, men der går altså ikke mange minutter, før han med et lille grynt lægger sig til rette i sin seng.

I øvrigt tror jeg nok, at han snart skal have nye tæpper, for de gamle er temmelig slidte.