Hold da op, hvor ser du godt ud, udbrød min veninde, Ingelise, i går eftermiddags, da vi mødtes et par timer før, vi skulle til den årlige sankthansfest i medarbejderforeningen på vores arbejdsplads. Hendes rosende bemærkning handlede om, at jeg om formiddagen havde været hos min sædvanlige frisør i København for at få klippet en smule af håret og sat en festlig frisure til aftenens begivenhed.

Det må da have kostet en mindre bondegård, var Ingelises næste bemærkning, så jeg overraskede hende nok med at fortælle, at jeg faktisk havde fået behandlingen for under 1.000 kroner. Og det beløb dækkede endda også de lash extensions, jeg havde fået sat på øjenvipperne, og netop den del af behandlingen synes jeg faktisk selv var ganske billigt i betragtning af, hvor lang tid det tog at få dem sat på.

Ingelise og jeg har for vane at gøre temmelig meget ud af os selv til netop den fest, selv om der ikke ligefrem er nogen mænd i firmaet, vi har den store lyst til at gøre indtryk på. Men vi mener, at vi skyldes alle kolleger at gøre noget ud af os selv for at gøre begivenheden så festlig som overhovedet mulig.

Vi sad og hyggede os med et glas kold hvidvin, og Ingelise vendte tilbage til min behandling hos frisøren. Hun er nemlig ikke helt tilfreds med den frisør på Frederiksberg, som hun selv har frekventeret det seneste par år, fortalte hun, så hun kunne da godt finde på at overveje at skifte frisør.

Hun gav udtryk for, at hun var ved at være lidt træt af at måtte nøjes med standardbehandlinger af forholdsvis lav kvalitet, hvilket hun syntes, hun fik hos sin nuværende frisør. Da hun for nogle år siden første gang havde besøgt den salon, havde hun først og fremmest været på udkig efter en tilpas billig frisør, fordi hun dengang lige var blevet skilt fra sin mand og derfor havde en temmelig anstrengt økonomi.

I starten havde hun været ganske godt tilfreds, fordi hendes egne forventninger nok ikke var skruet særligt højt op, men med tiden kunne hun godt se, at man nok kun får den vare, man er parat til at betale for. Og nu er hendes økonomi efterhånden blevet en del bedre, så nu er hun mere parat til at bruge nogle penge på sit eget udseende.

Ingelise fortalte, at man på den salon, som hun bruger, ikke kan bestille tid hos en bestemt frisør, så man må tage til takke med den frisør, der nu lige er ledig, når man kommer, og det er altså ikke dem alle sammen, der er lige gode til dameklip, mente Ingelise.

Selv er jeg godt tilfreds med behandlingen på den salon, jeg har benyttet mig af de senere år, så jeg regner faktisk med, at Ingelise næste gang vil bestille en tid hos dem, og så håber jeg bare, at hun ikke bliver skuffet.

I øvrigt blev det en rigtig festlig aften i aftes, hvor både Ingelise og jeg hyggede os meget.