Selvom forhandlingerne om, hvordan landet skal åbne, er gået i baglås, og nogle partier har forladt – eller er blevet bedt om at forlade – forhandlingerne, så ser det ud, som om at der er lys forude. Fra begyndelsen af marts kan vi gå i butikker igen. I nogle regioner åbner skolerne for de ældre elever igen. I andre gør de ikke. Lidt forvirrende. Og måske også skræmmende. Jeg er ikke fri for at tænke, at det måske er for tidligt at åbne detailhandelen. På den anden side er jeg kisteglad, for at der bliver lempet lidt på restriktionerne. Det bliver rart at komme væk fra at være lukket inde hele tiden.

Events med teams

Jeg kan også mærke den positive stemning på mit job. Jeg er ansat til at passe telefonen for et firma, der arrangerer firmaevents. Sådan noget med teambuilding. I de sidste par dage har jeg fået ualmindeligt mange opringninger fra forskellige mennesker, der ønsker, at vi arrangerer et event for dem. Der har bl.a. været et stort firma, som har booket hele vores team til at hjælpe dem med at lave en dag med sjov teambuilding for ca. 40 af deres ansatte. Ham, lederen, som jeg talte med, sagde, at han havde set på vores site, at vi arrangerer vikinggames, og det ville han gerne høre mere om. Han er stor fan af de der serier, der har været i fjernsynet, som dog giver et lidt forvrænget billede af vikingerne og vikingetiden.

Viking Games er sjovt

Jeg fik arrangeret et telefonmøde for ham med en af dem, der står for Vikinggames som er såkaldt sjov teambuilding. Så kan de finde ud af hvad og hvordan det hele skal arrangeres. Og hvor! Det var i øvrigt en helt fin fyr at tale med. Han var meget bevidst om, hvorfor han vil have et teambuilding event for sine ansatte. De har arbejdet hjemmefra i flere måneder, og nogle af dem har ligesom ændret karakter i deres kommunikation. Det bekymrer ham, og han vil gerne have dem tilbage som en del af teamet. Han var meget forstående overfor den ensomhed, som mange af hans ansatte føler. Og så lige for at give ham en ekstra stjerne i min bog: Han var meget opmærksom på, at alle, der vil deltage i eventet, skal have mulighed for det. Derfor stillede han meget hurtigt krav om, at de aktiviteter, som vi foreslår, skal være gearet til, at alle kan deltage. Uanset om de er i dårlig form ældre – eller har et handicap.

Aktiviteter for alle

Jeg beroligede ham med, at vi har mulighed for at modificere aktiviteterne, så alle kan være med. Vi har også mulighed for at lave flere aktiviteter parallelt, så der ikke er nogen, der skal ’sidde og vente’ på, at de kan deltage. Og vi har set på, om der skal laves disc-profil på nogen af os.

Jeg fik som sagt arrangeret et telefonmøde for ham. Jeg håber, at min chef og ham jeg talte med, kommer til enighed, og at vi kan starte vores aktiviteter op igen. Det har jo efterhånden været meget længe, hvor vi har ligget underdrejet her i virksomheden. Faktisk så længe, at jeg skal helt tilbage til forrige sommer i min kalender for at finde en dag, hvor vi har haft en dag fyldt med events.