Fodboldgolf er et forholdsvis nyt fænomen, der kombinerer fodbold og golf til en sport for hele familien. Det klassiske golfkoncept er blevet bevaret, men golfkuglen er blevet skiftet ud med en fodbold med matchende golfhuller. Her må man bruge benene som køller og sparke bolden igennem de forskellige baner. Nogle baner har sågar taget elementerne fra mini-golf og stillet forskellige forhindringsbaner op med eksempelvis loops osv. Ligesom i både golf og mini-golf gælder det om at sparke bolden gennem banen og ned i hullet med færrest spark. Det er en sport, hvor hele familien kan samles og være med. Med de to forskellige elementer gør det det let forståeligt for alle, i alle aldre, og kan samle folk med forskellige interesser, nogle fodbold og andre golf. Fordelen ved sporten er også, at man ikke behøver være en stjerne til, hverken golf eller fodbold, for at kunne finde ud af det. Og dem, som er rigtig gode, bliver alligevel udfordret igennem de mange forhindringsbaner. Mange gør det til en hyggelig udflugt, hvor man enten tager mad og drikke med hjemmefra eller køber forplejning, som der typisk findes ved banen. Og dagen kan nemt gå hurtigt når man hygger sig og har tilgang til mad og drikke. Det er en sport, der kan være sjov for alle aldre både på kryds og tværs og kan bruges som en oplevelse i form af at det er en sportsaktivitet.

Et af de steder, hvor man kan finde fodboldgolf som aktivitet for hele familien er hos Nymarksminde. Nymarksminde har en stor og spændende 18-hullers fodboldgolfbane med masser af udfordring og sjov for hele familien.

Fodboldgolf som sportsaktivitet

Sportsgrenen er blevet populær og der findes mange steder i Danmark man kan spille det. Fodboldgolf er endda blevet så populært at der bliver afholdt DM for de seriøse. Det er blandt andet også en sportsgren, der kan sættes op ved siden af andre oplevelses sportsgrene/ sportsaktiviteter som fx paintball, der ofte bliver brugt til forskellige events. Fodboldgolfen er en mere rolig aktivitet, hvor alle kan være med trods alder og andre skavanker. Derfor er det en oplagt mulighed til at blive brugt som fx firmafest, fødselsdag, polsterben osv. så man kan nyde en hyggelig dag uden at udelade nogle. Der findes forskellige muligheder for at gøre noget ekstra ud af det, når man skal spille fodboldgolf. F.eks. er sumo-dragter blevet meget populære og er en ting, som også er meget anvendt i disse sport aktiviteter og til forskellige polsterben. Sumo-dragterne gør det sværere at bevæge sig og er ofte set brugt i almindelig fodbold. Ved at tilføje dem til fodboldgolfen gør det det altså sværere at ramme bolden, og derved få skudt den der hen man ville have. Derved findes der muligheder for sværhedsgraden samt, hvor meget man vil gøre ud af det. Især til fester er der mange som synes det er sjovt at klæde sig meget ud og fjolle rundt og have en fest i sumo-dragter.