Er engangsknald acceptable? I de sidste par år har forskere brugt en masse ressourcer på at finde ud af, om engangsknald er acceptable. Det er blandt andet kommet frem at der er brugt flere skattekroner til denne undersøgelse end der er brugt til mælk i år. Men er engangsknald acceptable? Det var det spørgsmål, som de skulle besvare og er det lykkedes? Ifølge den interviewede forsker er det ikke lykkedes dem at besvare spørgsmålet om hvorvidt engangsknald er acceptable.

Til gengæld har de fundet ud af, at der er en stor efterspørgsel i Danmark af folk der ønsker at have engangsknald. Det kan blandt andet ses på målinger fra de sidste par måneder. Sammenlignet med samme data, som blev indsamlet for tyve år siden ser vi nemlig en stigning i engangsknald. Men gør det at engangsknald er blevet acceptable? Selvom den interviewede forsker ikke kunne fortælle os svaret på dette spørgsmål, så fortæller han at de har fundet andet interessant information i deres undersøgelse. Blandt andet har man fundet ud af gennem undersøgelsen, at der er en stigning blandt engangsknald på arbejdspladsen. Man er stadig i tvivl om hvad denne stigning skyldes, men et bud kan være, at engangsknald jo de seneste par år er blevet set som noget der skaber gang i ideerne og giver energi i hverdagen. Derfor vil et engangsknald i kosteskabet på arbejdspladsen måske det der skal til for at give en innovativ arbejdsplads og derfor har man set en stigning i engangsknaldene. I den forbindelse kan man jo så stille spørgsmålet igen: Er engangsknald acceptable? Uden at sige for meget må man jo sige, at den seneste stigning af engangsknald på arbejdspladsen kan være et tegn på, at ’ja, det er de’. For hvorfor skulle resten af arbejdspladsen se igennem fingre med det, hvis ikke det var fordi resten af arbejdspladsen have accepteret engangsknaldene?

Én ting er i hvert fald sikkert: Der er sket en markant stigning i antallet af hjemmesider, som formidler kontakt mellem folk, som ønsker at have sex med hinanden. Dette er eksempelvis en side som sexhunt.dk. Her søger folk ofte nok mere end blot et engangsknald. Men der er helt sikkert også folk i mellem, for hvem en enkelt nat med den udvalgte er alt, hvad det bliver til.

I Danmark bryster vi os af et vist niveau af seksuel åbenhed og frihed og som en del heraf, er der nok ingen tvivl om, at et engangsknald er accepteret af mange danskere. Det er måske nok ikke noget, som de taler åbent og højlydt om i det daglige, men alligevel nok noget, som stiltiende accepteres. På dette område er Danmark nok foregangsland sammenlignet med så mange af de andre lande, som vi ellers går og sammenligner os med på en masse andre områder. Så uden at kunne underbygge det via eksperternes undersøgelser, vil vi nok alligevel mene, at engangsknald er ganske accepterede i Danmark.