Næsten alle har en gang imellem brug for at finde nogle billeder, som de kan bruge i forbindelse med skoleopgaver, opgaver på arbejdet, festsange, en hjemmeside osv. Og billederne skal jo helst være gratis. Og så er gælder det jo om at finde de steder, hvor man kan download’e gratis fotos, og hvor man samtidig har lov at bruge billederne til det formål, som man gerne vil.

For man skal nemlig huske, at alle billeder som udgangspunkt er omfattet af loven om copyright. Kort sagt betyder det altså, at man kun må hente og bruge billederne, hvis man får decideret lov til det. Ergo, selv om man sagtens kan hente masser af billeder på nettet med nogle ganske få klik, så betyder det altså ikke, at man må bruge dem til noget som helst. Man skal simpelthen have lov til af den person, som har rettighederne til billedet.

Men der er heldigvis en hel del steder på nettet, hvor de tilbyder fotos uden betaling og hvor man samtidig kan få lov til at benytte dem til egne formål – dog ofte med visse restriktioner. Så husk altid at læse betingelserne inden du bruger andres billeder. Det er vigtigt at overholde rettighedshaverens betingelser, ellers kan det faktisk ende med at blive en forholdsvis bekostelig affære.

På siden http://abouteverything.dk/gratis-billeder/, er der en temmelig stor oversigt over steder, hvor man kan hente gratis fotos. Men som omtalt ovenfor er der dog ofte nogle betingelser knyttet til brugen af billederne. Så det er vigtig at tage højde for, inden man benytter billederne til sine egne formål.

Men passer betingelserne med det formål man vil benytte billederne til, så er der virkelig mange stader, hvor man kan download’e fotos helt kvit og frit.