Nu er det efterhånden et godt stykke tid siden, at jeg hørte det der foredrag, der handlede om humor på arbejdspladsen: https://runegreen.dk/foredrag/ . Ja, hvis jeg kigger i min kalender, så har det været ca. på det her tidspunkt sidste år. I dag er jeg virkeligt glad for, at jeg dengang tog mig sammen til at melde mig til foredraget og betale et symbolsk beløb for at høre det. Vi kom jo ind i lockdown og måtte til at arbejde hjemmefra. Det var noget af en omvæltning. Både sådan familiemæssigt og arbejdsmæssigt. Først det, at man ikke får impulser udefra, som man kan tage med sig hjem og diskutere. For det andet, at vi skulle være i samme hus 24/7 i flere uger, var ikke nemt at vænne sig til.

Genial foredragsholder

Men her kom det, jeg havde hørt om humor på arbejdspladsen til gode. Jeg kunne nemlig bruge nogle af de ting, som den foredragsholder talte om i vores hverdag herhjemme. Både på arbejds- og familiefronten. Den evne er virkeligt kommet os til gode her i de sidste par uger, hvor vi igen arbejder hjemmefra, og hvor børnene modtager fjernundervisning. Nogle af de ting, som foredragsholderen fortalte, kan nemlig også bruges i hjemmet. For vores vedkommende har det betydet, at selv om vi er frustrerede og ønsker at kunne bevæge os helt frit igen, så er vi ikke jamrende og kede af det. Vi bruger humoren, vi har her i hjemmet. Og vi er gode til at grine sammen.

Humor er konstruktivt

Jeg havde aldrig tænkt over det. Men man kan faktisk godt lære at bruge humor konstruktivt. Og det betyder en lidt lettere hverdag for os. Også de dage, hvor de dårlige nyheder kommer. Som, fx at skolernes nedlukning er blevet forlænget til tidligst i slutningen af denne måned. Her i huset har vi allesammen lært at bruge humoren. Den er et godt instrument i en meget ensformig og til tider nedslående hverdag.