På lørdag skal vi afvikle den årlige vejfest for beboerne på den villavej, hvor vi bor. Som de tidligere år har der i år været etableret et lille udvalg på tre personer, som står for det forberedende arbejde. Udvalget tager sig af detaljer som bestilling af det stor partytelt, vi sætter op på det grønne areal, der hører til vores område, ligesom der skal bestilles borde og stole, fastsættes menu og så videre.

For første gang er jeg i år medlem af udvalget, og vi har længe talt om, at vi gerne vil pifte stemningen lidt op, så alle får en god oplevelse i forbindelse med festen. Derfor har vi planlagt en udvidelse af de forskellige aktiviteter, som i løbet af eftermiddagen først og fremmest retter sig mod børnene. Vi arrangerer forskellige lege og konkurrencer, der tilgodeser de forskellige aldersklasser, så alle kan få sig en på opleveren til vores gadefest.

Om aftenen er det selvfølgelig de voksne, der er i fokus. Her arrangerer vi en fælles spisning i partyteltet, og i modsætning til tidligere har vi de seneste år fået leveret mad fra et cateringsfirma, så alle får det samme at spise. For år tilbage kom hvert par med den mad, de selv ville have.

Vi har dog holdt fast i, at de enkelte medbringer de drikkevarer, de har tænkt sig at konsumere i aftenens løb, for vi vil helst undgå, at nogle skal stå for dyre indkøb af drikkevarer og så være afhængige af, at alle nu også husker at betale for det, de drikker.

I år har vi fundet plads i budgettet til at købe nogle lyskæder, vi kan hænge op i de to store træer, der er på det grønne område. Det gør vi for at skabe den rette feststemning, for selv om det selvfølgelig endnu ikke er mørkt, når vi mødes til spisningen, kan lysene sikkert godt ses, og senere på aftenen vil de pynte gevaldigt op i landskabet.

Vi har også sørget for at gøre noget ekstra ud af den belysning, der skal være inde i partyteltet. Tidligere år har vi bare brugt de iskolde neonrør, som vi har lejet sammen med teltet, men de giver ikke ligefrem hyggestemning i teltet, så vi har valgt at opsætte nogle kulørte lamper i toppen af teltets vægge hele vejen rundt, og så regner vi med, at vi helt kan undvære at tænde for de kolde lysstofrør.

Dertil skal der selvfølgelig masser af stearinlys på bordene i teltet. Det har vi nu også haft de foregående år, men for to år siden fik vi et uventet besøg af byens brandinspektør, som ikke var helt tilfreds med de mange levende lys, som naturligvis udgør en vis risiko for, at der kan udbryde brand i teltet.

Men det fik vi nu forholdsvis nemt klaret ved at etablere en ekstra udgang fra teltet, så det ikke var nødvendigt for alle at skulle ud den samme vej i tilfælde af brand. Brandinspektøren var tilfreds, så nu har vi hvert år etableret den ekstra flugtvej, når teltet rejses.