Der er en masse udstyr, som man skal anskaffe sig, når man skal begynde til ridning, men også de erfarne ryttere har brug for nyt udstyr eller at udskifte deres udstyr engang imellem. Det kan være lidt af en jungle at finde hoved og hale i, hvilket udstyr man egentlig har brug for, når man gerne vil ordenligt i gang med sporten, og det er ikke altid en helt billig fornøjelse. Her er samlet et par gode råd til dig, som gerne vil godt i gang med sporten.

De to vigtige overvejelser, man skal gøre sig inden køb af rideudstyr, er sikkerheden og komforten. Sikkerheden skal naturligvis være i top, så hverken du eller hesten kommer til skade, men komforten er også vigtig, hvis man vil sikre sig den bedste kommunikation mellem hesten og rytteren samt for at undgå frustrationer og for at opretholde glæden ved sporten.

pikeur ridebukser

Det vigtigste udstyr er hjelmen og sadlen

Det mest vigtige rideudstyr, du skal anskaffe dig, er en ridehjelm. Derudover skal du også have et par gode ridestøvler, handsker og ridebukser og måske en ridepisk – men den er afhængig af ridedisciplinen. Det er bedst at købe udstyret fra nyt, hvis man vil være sikker på at få udstyr, der lever op til sikkerhedskravene og de gældende regler indenfor sporten.

Udover dit rideudstyr så skal hesten også have det rigtige udstyr, og her er det vigtigste udstyr sadlen. Sadlen skal være i orden og passe til hesten, så rytteren sidder komfortabelt og stabilt på hesten. Hvis sadlen generer hesten, kan den få meget ondt, og det kan ende ud i et dårligt forhold mellem hesten og rytteren.

Kæmpe stort online udvalg af rideudstyr hos MS Rideudstyr

Der findes masser af webshops, der sælger rideudstyr online. Hvis man er på udkig efter et meget stort og alsidigt udvalg af al slags rideudstyr både til hesten og rytteren, er det en god idé at besøge MS Rideudstyrs webshop, som forhandler udstyr fra de bedste og nyeste brands til meget konkurrencedygtige priser. Et af de produkter der blandt andet kan købes på shoppen, og som i øvrigt er særdeles populært blandt en lang række ryttere, er Pikeur ridebukser, som kan findes på webshoppen i et stort og alsidigt udvalg for enhver smag.