Førstehjælp kan være mange ting – lige fra hjertemassage til det at stoppe blødninger. Forskellige slags skader kræver varierende førstehjælp, og selvom du måske har lært at lægge en person i aflåst sideleje og sikre frie luftveje, er det ikke ensbetydende med, at du mestrer alle førstehjælpens utallige discipliner. Hvad gør du eksempelvis, hvis den tilskadekomne har fået syre i øjnene, eller hvis vedkommende bløder kraftigt fra et alvorligt sår? Her kan gode råd være dyre, men heldigvis har innovative folk udviklet diverse løsninger, der gør det muligt at udøve en kompetent og alsidig førstehjælp ved hjælp af smart og billigt førstehjælpsudstyr.

udstyr til førstehjælp

Både i hjemmet og på arbejdet

Du har sikkert hørt ordsproget, der lyder, at de fleste ulykker sker i hjemmet. Hvorvidt dette er sandt eller ej, vil vi lade stå hen i det uvisse, men ikke desto mindre forholder det sig således, at flere tusinde danskere hvert eneste år kommer til skade inden for hjemmets vægge. Det kan være alt fra simple snitsår til et regulært hjertestop. Der er altså stor forskel på skaderne og alvorligheden af disse, hvilket gør det presserende nødvendigt, at der findes et bredt udvalg af forskellige remedier, som kan tage hånd om de mest hyppige skader, indtil fagligt kompetent personale ankommer og kan yde den mere professionelle behandling.
Derfor anbefales det da også, at du altid sørger for at have tilstrækkeligt med førstehjælpsudstyr i privaten, så du kan træde til med førstehjælp, hvis det skulle blive nødvendigt. Det kan være forskellen mellem liv og død, da undersøgelser rent faktisk viser, at hurtig førstehjælp øger sandsynligheden for at overleve ved et hjertestop med 300 %. Det er en statistik, som er til at tage og føle på, og er der ét sted, du aldrig bør spare? – ja, så mener vi, at det er på et område som førstehjælpsudstyr. Dette råd gælder både i forhold til dit hjem, men så sandelig også på din arbejdsplads eller i din virksomhed. Er du virksomhedsejer, bør du sikre dig, at dine medarbejdere har adgang til førstehjælpsudstyr samt ved, hvordan de skal bruge det, hvis du eller en af dine ansatte skulle være så uheldige at få brug for førstehjælp. Det er en relativ lille investering, som kan vise sig at redde liv eller undgå varige mén, hvilket er alle pengene værd. Spar ikke på sikkerheden, men invester i ordentligt førstehjælpsudstyr, før det er for sent. Vil du gerne finde et godt sted at gøre dit køb af nyt førstehjælpsudstyr, kan du med stor fordel tage et kig på hjemmesiden Savinglives.dk.