Med en damprenser kan du nemt gøre rent uden brug af en masse forskellige rengøringsmidler. En damprenser opløser kalk, skidt og snavs ved hjælp af damp. På den måde undgår du at komme i kontakt med allergifremkaldende rengøringsmidler, og du behøver samtidig ikke have et helt arsenal af disse stående, da damprensere kan bruges rigtig mange steder. Nogle af de steder, du kan bruge en damprenser, er på badeværelset og i køkkenet. Har du for eksempel kalk i brusenichen eller beskidte fuger mellem fliserne, kan du bruge en damprenser til at fjerne kalk og skidt.

damprenser test

Du undgår samtidig at skulle bruge en masse knofedt, da damprenseren kan opløse snavset, uden at du skal gnubbe det væk. Emhætte, komfur og armaturer kan også rengøres ved hjælp af en damprenser, ligesom den kan bruges på for eksempel flisegulve. En damprenser dræber de fleste af de bakterier, der er i en almindelig husholdning, og den kan klare selv de steder, der normalt er svære at rengøre, eksempelvis sprækker.

Hvordan vælger jeg den rigtige damprenser?

Der findes et hav af forskellige modeller på markedet, og de kan ikke alle varetage lige mange forskellige opgaver, så du skal, før du træffer dit valg af damprenser, sørge for at have overvejet, hvilke opgaver du ønsker at kunne bruge din damprenser til. Der findes såvel store som små modeller, hvor nogle er håndholdte, og nogle er beregnet til at køre på gulvet. Ved en del modeller medfølger en moppe samt andet tilbehør som klude, børster og strygejern.

Ønsker man rengøring af store arealer, hvilket der ofte kan være tale om i huse og større lejligheder, kan det være fordelagtigt at vælge en af de store gulvmodeller. Disse damprensere, der kører på gulvet, har en større tankkapacitet end de håndholdte modeller, hvilket gør, at du som forbruger ikke lige så ofte skal bruge tid på at genopfylde maskinens tank med vand. Hvis du gerne vil have inspiration til at gøre en god handel, kan du med fordel læse mere i en online damprenser test, hvor du vil kunne blive præsenteret for en række forskellige varianter. Ønsker du yderligere inspiration til at gøre dine fremtidige køb af forskellige ting til boligen, så kan du med fordel tage et kig på dette website, hvor der er god mulighed for at finde et væld af øvrige tips til dig som boligejer.