Når man skal holde en fest, er det altid rart at kunne holde den i haven, men det er ikke altid, at vejret indbyder til dette, så man bliver tvunget inden døre. Dette kan man komme i forkøbet, hvis man lejer et telt, hvorved man stadig bibeholder følelsen af havefesten, selvom man opholder sig inden døre.

Der bliver hermed også en mere flydende overgang mellem at opholde sig ude og inde, hvorved festen både kommer til at føles som en fin fest inden døre såvel som en havefest. Dermed undgås det også, at de forskellige ting på bordene vælter og blæser rundt på grund af vinden, da et festtelts stabile rammer kan udelukke dette. Bliver det for koldt i teltet, er det også en mulighed at benytte sig af en varmeblæser, således man kan opretholde festen i teltet ud på sommeraftenenerne.

Teltets størrelse skal afstemmes med festens omfang og grundfladens areal

Som udgangspunkt bør man regne med 1,5 kvadratmeter pr. person i teltet, således der er plads til buffet, band osv., mens man ikke skal sidde tæt, når man spiser, og det bliver med disse beregninger også muligt at lave et dansegulv, hvis dans er på festens program.

Festteltene udbydes i forskellige størrelser, hvor de mindste fås ned til 6 meter i bredden og 6 meter i længden, hvilket er til de mindre fester. Skal man derimod holde en større fest, kan man få teltene helt op til 6 meter i bredden og 21 meter i længden, og med et sådant telt bliver det i højere grad muligt at invitere en større skare af personer til festen.

Man skal naturligvis ikke kun afstemme teltets størrelse med antallet af personer, da det også er vigtigt at vide, om man har plads til at have teltet i haven. Dermed skal teltets grundfladeareal mindst kunne være i havens grundfladeareal, men der skal også være plads til pløkker og snore rundt omkring teltet, så størrelsen er vigtig at være opmærksom på.

Få leveret, opsat og nedtaget teltet eller hjælp selv til

Man kan vælge både at få leveret teltet og få det opsat samt taget ned igen, såfremt man ikke besidder den fornødne kunnen eller tid, hvorved teltet opstilles solidt og stabilt af fagfolk, uden at man skal røre en finger.

Har man derimod arbejdskraften, tiden og specifikationerne til at sætte teltet op selv, er dette også en mulighed. Ved at klikke her er det muligt at få meget mere information omkring ovenstående og meget andet i forbindelse med teltudlejning.