Jeg er ikke lige, hvad de fleste vil kalde for en pivskid. Elitesoldat, skydiver og meget andet kan der stå i mit CV. Nu er det ikke sådan, at jeg spiser små børn med mælk på om morgenen, men jeg er en sej nyser. Altså lige indtil den morgen for nogle måneder siden, da en lille dut ved mit øje besluttede sig til at ændre status fra en dut til noget, der gjorde hulens ondt (stærkt underdrevet). Og jeg er lidt pernitten med mine øjne, for jeg har familiemedlemmer, der har symptomer på grå stær!

Knop ved øjet

Det startede som en knop på mit nedre øjenlåg ved højre øje. Ikke noget ubehag – bare en knop. Men i løbet af nogle dage begyndte den at genere lidt – den der dut, som min kone kaldte den.

Bygkorn i nedre øjenlåg

Sådan cirka så det ud med mit bygkorn

Træls som bare pokker var det da det begyndte at blive ømt. Hver gang jeg blinkede, var det ømt. Hvis jeg rørte ved det, var det ømt. Jeg var overbevist om, at den nok skulle forsvinde af sig selv.

Fra ømhed til smerte

Den morgen i juni, da jeg vågnede som vanligt, var mit øje ikke længere ømt. Det var direkte smertebefængt i sjælden grad. Hold nu kæft, hvor gjorde det dog ondt. Konstant og vedvarende smerte. Noget måtte gøres, så jeg ringede over til dem på øjenhospitalet, der jo ligger 5 minutters gang fra, hvor jeg bor. De havde en ledig tid lige efter frokost, og den tog jeg imod – med let rystende stemme, for smerten var altså voldsom.

Bygkorn – Chalazion

Jeg kom ind til en læge, der kiggede grundigt i 20 sekunder, og så var diagnosen klar: “Du har et gevaldigt stort bygkorn, og vi er nødt til at operere, for det vil ødelægge dit nedre øjenlåg, hvis vi ikke gør”. Av for den da! Operation i øjet? Det var ikke nogen rar tanke. Jeg beredte mig på at få at vide, at jeg skulle vente på en ledig tid. Men så kom overraskelsen: “Hvis du er frisk på at vente en time, kan vi tage dig med det samme og fikse den sag”, sagde lægen.

Jeg var fyr og flamme for at slippe af med det bygkorn, så jeg ventede. Ind kom jeg, blev renset og lokalbedøvet og nøjagtig 17 minutter senere gik jeg ud af operationslokalet minus et bygkorn 🙂

Det var hurtig ekspedition, og smerten var væk. Nå ja – det sved da lidt der, hvor de havde skåret, men det holdt op i løbet af nogle timer.

Sådan gik det til!