Det er pudsigt, hvordan rene tilfældigheder uden egen betydning kan få væsentlig indflydelse på vores dagligdag. Det oplevede jeg et klart eksempel på, da jeg sammen med min kollega Rasmus for nogen tid siden var ude at køre i bil, fordi vi var på vej til et møde i vores naboby.

På et tidspunkt kom vi til at køre bag en olietankbil fra et kendt olieselskab, og på den ovale bagende af selve tanken, blev der med store bogstaver reklameret for billig fyringsolie. Ja, sagde Rasmus på et tidspunkt, det er faktisk rigtigt, for jeg har sparet en masse penge ved at skifte til netop det selskab med hensyn til mine leverancer af fyringsolie. Og det er selvfølgelig UNO-X på http://www.fyringsolie.dk/ jeg tænker på her.

Han fortalte så, at han på et tidspunkt godt og vel et år tidligere havde valgt at skifte leverandør, fordi han efter samtaler med forskellige andre beboere i det kvarter, hvor hans og konens parcelhus ligger, havde fået en fornemmelse af, at han betalte alt for meget for sin olie. Der var nemlig flere af naboerne, som kunne fortælle ham om priser, der var mærkbart bedre, end det Rasmus måtte betale for olien til fyret.

Derfor var han gået på nettet for at finde ud af. om han i et andet selskab kunne opnå en bedre pris for olien. Og jeg skal da love for, at der er store forskelle på fyringsolie priser, fortalte Rasmus. Han havde konstateret, at der er penge at spare, hvis man tegner et abonnement, så olieselskabet er nogenlunde sikre på at kunne holde fast på kunden i en længere periode.

Men ved du hvad, fortsatte Rasmus, det er jo en vindersituation for kunden at tegne sådan et abonnement, for ikke bare opnår man en billigere pris pr. 1000 liter fyringsolie, nej man får oven i købet den fordel, at man aldrig mere selv skal spekulere på at holde øje med mængden af olie i tanken eller ringe til en leverandør for at bestille noget mere, når det er nødvendigt.

Den slags indgår nemlig i abonnementet, olieselskabet sørger selv for at komme og fylde op, inden oliestanden kommer for langt ned. Og for mit vedkommende betyder det altså noget at få så billig olie som overhovedet muligt, for som du godt ved, er vores hus temmelig stort, men det er også af lidt ældre dato, og selv om vi har sørget for at få efterisoleret oppe på loftet, så har vi et forholdsvis stort forbrug. Sidste år kostede det mig tæt ved 30.000 kroner at varme huset op, så jeg har masser af grund til at købe fyringsolien så billigt som muligt.

Den snak i bilen fik mig til at undersøge sagen nærmere, og jeg fandt ud af, at også jeg kan spare en hel del på varmeudgiften ved at skifte leverandør af olie, og jeg har ligesom Rasmus nu tegnet et egentligt abonnement. Efter beregningerne vil jeg næsten 2.000 kroner årligt ved den manøvre, så jeg må i hvert fald sige, at vores køretur den dag affødte en tilfældighed med stor betydning for økonomien.