Det er så dejligt at have besøg af sin datter. Vi hygger, når hun er her, og jeg glæder mig til denne weekend, hvor hun kommer. Jeg blev skilt for et par år siden, og vi blev alene, min datter og jeg. Hendes far fandt en anden, som han forelskede sig vildt i. Det sker vistnok i mange familier. Og de fleste kommer nogenlunde fredeligt igennem skilsmissen. Vi fandt da også en god løsning, mente vi. Men det mente min datter ikke. Hun blev meget indesluttet i sig selv. Ville ikke besøge sin far. Og han gad vist heller ikke rigtigt se hende. Var vist så forelsket, at han kun havde tanke for den nye kvinde i hans liv.

En svær periode

Men på et tidspunkt blev det for svært for min datter. Hun nægtede at gå i skole. Hun ville bare ikke være med til noget som helst. Hun havde det rigtigt svært. Hendes far og jeg blev enige om, at hun skulle væk fra skolen og få lov til at finde sig selv. Så jeg tog hende ud af skolen. Hun fik lov til at blive herhjemme og lave ingenting. På et tidspunkt blev det for kedeligt for hende. Hun fortalte mig derfor, at hun ville på efterskole i 10. klasse. Og det skulle være noget med musik. En musikefterskole. Ok. Jeg sendte besked til min eks. Kunne han mon hjælpe med at finde en efterskole 10.klasse til vores barn. Hun vil gerne tilbage i skole. Helst noget med musik. Han svarede, at det kunne han godt. Men at vi lige måtte se på økonomien i det også. Han venter barn med sin nye kone, så der er lidt lavvande lige nu.Han har vist endda taget et julelån for at få råd til det hele.

De bedste efterskoler

Ok, jeg satte mig ned og fandt forskellige oplysninger om efterskoler. Jeg fandt ud af, at vi kunne få noget støtte til hendes ophold. Sendte besked til min eks. Han svarer, at han har fundet 3 musikefterskoler. Kunne vi kigge på dem, og kunne hun vælge én, så vi kan få en ansøgning afsted hurtigst muligt.

Det gjorde vi, og hun kom afsted her i sensommeren. Og hun er glad for det. Hun er ligesom blomstret op igen. Hun har været på besøg hos mig et par gange og har fuldstændigt forandret sig. Fra at være en indesluttet og mut pige er hun nu blevet en glad og udadvendt pige. I sidste måned, da hun var her, fortalte hun mig meget om skolen og de andre elever. Der er nogle søde piger, som hun godt kunne tænke sig at invitere til at komme på besøg. Hun tog faktisk også kontakt til sin far og spurgte, om hun måtte komme forbi og se sin halvsøster. Det måtte hun. I denne weekend, hvor hun kommer, skal hun se dem igen. Hun skal også se en gammel veninde fra folkeskolen. Og hun har en idé om, at vi sammen skal gå ud og spise frokost, efter at vi har købt nogle gaver. Hun har brug for mange, fordi hun gerne vil give sine nye veninder på efterskolen julegaver. Få mere viden om efterskole her: https://naae.dk/