Det er ikke nemt at være låsesmed. Jeg mener, at man skal virkeligt kunne håndtere folk, der er gået mere eller mindre i panik, når de står der ved døren til deres bolig, og ikke kan finde nøglen. Det må være sin sag at få dem beroliget, så man kan arbejde i ro og fred og få låst døren op for dem. Og så skal man bagefter arrangere med dem, at deres lås skal omkodes, så de kan føle sig sikre. Hvor svært må det ikke være midt om natten, hvis det er en kunde, der kommer hjem efter en glad aften i byen, eller hvis det er en mor, der har travlt, fordi hun skal hente sit barn i børnehaven og lige er kommet hjem efter en lang dag på arbejde?

Billigste låsesmed?

Det skete for mig selv i forrige uge. Jeg gik bare hjemmefra, afsted og på arbejde. Der var fuld fart på. Jeg havde travlt og smækkede bare døren efter mig. Det var først, da jeg kom hjem igen, at jeg opdagede, at jeg ikke havde fået nøglen med mig. Jeg må indrømme, at der gik panik i mig. Koldsveden trillede ned ad ryggen: Hvor finder jeg en billig låsesmed? Og det skal gå hurtigt. Jeg skal nå en bus om en lille times tid, så jeg kan komme på kursus. Svaret er https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Tre dybe indåndinger: Nu tager du det roligt og tænker dig op. Sætter mig ned på trappen og leder tasken igennem igen. Nej, nøglen er der ikke. Men det er min mobiltelefon. Jeg ringer op til min kollega, som bor trehundrede meter fra, hvor jeg bor. ”Kender du en låsesmed på Frederiksberg?” Jeg tager mig ikke tid til at sige hej, og den slags. Spørger bare lige på og hårdt. Lidt uhøfligt. Han svarer: Hej, hvordan går det? Hvad sagde du?”

God låsesmed på Frederiksberg?

Jeg forklarer, at jeg har låst mig selv ude, og har travlt, og om han kender en billig låsesmed på Frederiksberg. ”Nej, desværre du, det gør jeg ikke. Har ikke haft det held endnu. Kan du ikke google det fra din telefon?” Han griner lidt ad mig. Men han har ret. Jeg burde ikke forstyrre ham med noget, jeg kan google mig til. Jeg undskylder og ringer af. Sætter mig til at google og finder en låsesmed, som har adresse ikke så langt herfra. Jeg ringer op til ham og håber inderligt på, at han ikke er ude hos en anden kunde.

Der går lidt tid, inden han svarer. Han er lige hos en kunde, men vil være hos mig om ca. en halv times tid.
Jeg kigger på mit ur. Ok, hvis der kun går en halv time, så kan jeg lige akkurat nå bussen, hvis han altså er effektiv. Jeg giver ham min adresse og sætter mig til at vente. Der er ikke andet at gøre. Min overbo kommer ned ad trappen og ser mig sidde der og vente. Hun spørger, om der er noget galt. ”Nej, det er der ikke, tak, jeg venter bare…” Hun kigger på mig med der blik, der siger, hvorfor i al verden sidder du på trappen og venter. ”Ham der låsesmeden nede på hjørnet er god, har du fået fat i ham?” Spørger hun. Jeg nikker.