De fleste mennesker sætter pris på gode naturoplevelser. Her kan der til livet i byen og en eventuel stresset hverdag være en enormt behagelig afveksling i at være i naturens ro, hvor man kan være afslappet og nyde vejret og måske endda være så heldig at se et dyr eller to.

Dyreliv er noget, som altid har betaget mennesker. Mange mennesker mener også, at det er dyrelivet, som spiller en central rolle for deres naturoplevelser. Det er derfor populært at besøge dyreparker. Disse parker er nemlig indrettet således, at man med sikkerhed kan se forskellige dyr på sin tur, hvor en tur i skoven ikke altid sikrer det samme. Der kan i dyreparker endda ofte ses dyr fra forskellige dele af verdenen, og det kan derfor være enormt interessant at begå sig i disse parker. For mange mennesker er det dog vigtigt at have mulighed for at interagere med disse dyr, og der kræves måske ikke i samme grad, at der skal være dyr fra alle verdens forskellige afkroge.

I de større dyreparker er det ofte tropiske og eksotiske dyr, som går i en indhegning og blot er til at kigge på. Et godt alternativ til store dyreparker kan for mange mennesker være et besøg i en mini-zoo. Disse mini-zoos eksisterer i en mindre skala, hvor dyrene her i hver især ikke nødvendigvis behøver at stamme fra mange forskellige dele af verdenen. Der er i disse mini-zoos ofte mere fokus på mindre dyr og ofte dyr, som har nordisk afstamning og kan trives i det danske klima. Disse dyr kan ofte klappes og fodres, og det er for mange mennesker mere underholdende end blot at kigge på disse dyr. Det kan derfor være en god ide, hvis man ikke kræver at se eksotiske dyr men i højere grad prioriterer en interaktion med disse, at besøge en mini-zoo, hvor der er mulighed for netop dette.