Min datter, Malene, der går i 2. G på gymnasiet, havde i et stykke tid søgt efter et fritidsarbejde, så hun kan tjene nogle lommepenge, og for et par måneder siden lykkedes det hende faktisk, og det er hun rigtig glad for. Hun vil så gerne tjene nogle penge selv, for herhjemme er det ikke ligefrem en økonomisk dans på roser, efter at hendes far og jeg blev skilt for godt et år siden.

En dag hørte Malene tilfældigt, at en lægeklinik her i byen var på udkig efter en person, der kunne stå for den daglige rengøring, som skal foretages tidligt om morgenen, inden klinikken åbner. Der er tale om en ret lille klinik med kun en enkelt læge, så arbejdet med rengøringen kan klares på en times tid, og da Malene ikke har noget imod at stå tidligt op om morgenen, passer det hende fint at klare jobbet, inden hun skal møde på gymnasiet.

Den pågældende læge har specialiseret sig i behandlinger med akupunktur og koncentrerer sig helt om det. Derfor er der ikke tale om rengøring af indviklet, medicinsk apparatur, så det kræver ikke særlige forudsætninger at klare jobbet.

En morgen for nogle uger siden var lægen kommet tidligere end normalt, så Malene endnu ikke var færdig med sit arbejde. Hun havde på et tidspunkt krummet sig sammen på grund af de smerter, hun ofte lider af, når hun lige har fået sin menstruation. Lægen havde spurgt hende, hvad der var galt, og da hun fortalte det, sagde han med det samme, at han i langt de fleste tilfælde havde gode resultater med at behandle menstruationssmerter med akupunktur, og han tilbød Malene en gratis behandling lige på stedet.

Det tog hun selvfølgelig imod med kyshånd, og bagefter kunne hun konstatere, at hendes sædvanlig smerter den første dag eller to af en menstruationsperiode var helt væk. Hun var virkelig glad og lettet, og nu spekulerer hun selvfølgelig på, om smerterne kommer igen, næste gang hun skal have menstruation.

Men det forventer hun faktisk ikke, for lægen havde forklaret hende, at de tynde nåle påvirker nogle nervecentre, som mere eller mindre bliver bedøvet af påvirkningen. Det er helt det samme med for eksempel en behandling af rygsmerter, som lægen udfører virkeligt mange af. Her kommer smerterne jo heller ikke igen, når virkningen af akupunkturbehandlingen har fortaget sig.

Så Malene er selvfølgelig taknemmelig både for den behandling, hun har fået af lægen, men også for, at hun nu tjener sine egne penge. Hendes tidlige morgenjob betyder selvfølgelig, at hun er nødt til at gå forholdsvis tidligt i seng om aftenen på hverdagene, men det lever hun fint med, selv om hun for nylig har fundet sig en kæreste.

Han er en tiltalende ung mand, som hun mødte en dag, hun havde et ærinde inde på klinikken. Han var patient, der fik behandling af piskesmæld, som han i øvrigt nu er helt ovre. De to unge har det tilsyneladende godt sammen, så indtil videre ser det ud til, at det bliver et langvarigt forhold.

en anden ting, der kan give ganske alvorlige smerter: Overvægt! Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan tabe dig, er www.alun.dk et godt sted at starte!